İşyeri Hekimliği Eğitimi
İşyeri Hekimliği Eğitimi, kurumumuz tarafından tıp fakültesinden mezun olan her adaya verilir. Adaylar bu eğitim sayesinde mesleki becerilerini iş yerinde uygulama imkanı elde ederler. Eğitimin ardından yapılacak sınav ile adaylar işyerlerinde hekimlik yapmaya hak kazanabilir. Örneğin büyük bir fabrikada revir bölümünde işyeri hekimi olarak çalışma olanağını sağlayabilirsiniz.
Bizler Kocaeli İSG Kursu olarak işyeri hekimliği eğitiminin tamamen eğitimli, deneyimli ve profesyonel eğitmenler ile sunmaktayız. Profesyonel ekibimiz yeni nesil eğitim öğretim araçlarını kullanarak, müfredata uygun ve sınava adayları hazır edecek düzeyde eğitim sunmaktadır. Kurumumuza eğitim başvurusunda bulunduğunuzda, e-devlet sisteminde kaydınız gözüktükten sonra ödeme yapabilirsiniz. Böylece karşılıklı güven de oluşmuş, mağduriyetler en baştan önlenmiş olur.
İşyeri Hekimliği Ne Demek? Normal Hekimlikten Farkı Nedir?
İşyeri hekimliği; işletmelerde ve işyerlerinde hizmet veren doktorlara denilir. Normal hekimlerden tek farkı çalışma ortamının hastane değil, işyeri olmasıdır. İşyeri hekimleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilir. Doktor bulundurulması mecburi olan her işyerinde işyeri hekimliği yapmanız mümkündür. İşyeri hekimlerinin görevleri şu şekilde gösterilebilir;
- İş sağlığı ve güvenliği kapsamında çalışanlara rehberlik yapmak
- İşyeri çalışanlarının sağlığını korumak, aksi bir sorun olduğunda gereken tıbbi müdahaleyi yapmak
- Çalışma ortamının daha güvenli hale getirilmesini sağlamak adına fiziksel ve kimyasal her türlü önlemi almak
- Özel politika gerektiren durumları yakından takip etmek
- Çalışma ortamında risk teşkil edecek durumları tespit ederek ortamdakileri uyarmak
- İş kazası yaşanması durumunda kaza yapan kişiye ilk müdahaleyi yapmak
- Kaza sonrası işe dönüş yapan çalışanın sağlık muayenelerini yapmak
- Çalışanların sağlık sorunlarını dinlemek, gerektiğinde ilaç yazmak
- Gerekli hijyen şartlarını sağlamak
- Koruyucu sağlık taramalarını gerçekleştirmek
Kimler İşyeri Hekimi Eğitim Kursuna Katılabilir?
İşyeri hekimi olabilmek için en temel şart tıp fakültesi mezunu olmaktır. Tıp fakültesini bitiren hekimlerin her biri hiçbir engele takılmadan işyeri hekimliği eğitimine katılabilir. İSG Kursu Kocaeli olarak pratisyen, asistan, uzman fark etmeksizin herkese işyeri hekimliği kursu vermekteyiz. İşyeri hekimliği temel olarak doktorluğa benzese de birtakım farklılıklar vardır. İşyeri hekimi olmak için şu özellikleri taşımanızda fayda vardır;
- Problemlere çözüm üretme yeteneği
- Soğukkanlı olabilme
- Stres anında sakinliğini koruyabilme
- Sunum ve raporlama yapma
Siz de bu nitelikleri karşılıyorsanız kursumuzdan eğitim alabilirsiniz.
İşyeri Hekimliği Kocaeli İçin Gerekli Evraklar
İşyeri hekimliği Kocaeli kursumuzdan eğitim almak için şu evrakları hazırlamanız gerekir;
- Kimlik kartı ve fotokopisi
- Başvuru dilekçesi
- Mezuniyet belgesi
- Kayıt sözleşmesi
Bu evrakları hazırlayarak kurumumuza işyeri hekimliği kurs başvurusu gerçekleştirebilirsiniz.
İşyeri Hekimliği Eğitim Programı
İşyeri hekimliği eğitimi, doktorların iş sağlığı ve güvenliği alanında uzman hale gelmesini sağlar. Eğitim sonucu kazanılan bilgi ve deneyim doğrusunda işyerinde hekimlik yapılabilir. Kurumumuzda verilen işyeri hekimliği eğitim programı toplamda 220 saatten oluşur. Eğitimin 180 saatlik kısmı teorik şeklindedir. Geri kalan 40 saat online olarak gerçekleşir. Bu eğitimlere katılımcılar mobil cihazlarından ya da bilgisayarlarından bağlanarak gerçekleştirir. Uzaktan eğitimlerin son dönemleri Zoom üzerinden verilir.
Bizler İSG Kursu Kocaeli olarak 2 farklı grup halinde eğitim veriyoruz. Sabah grubumuz 09:00-15:00 saatleri arasında, akşam grubu ise 15:00-21:00 saatleri arasında eğitim almaktadır. Uzaktan eğitimin tamamlanmasının ardından adaylarımız 40 saatten oluşan zorunlu staj görevini tamamlamak zorundadır. Sadece Kocaeli’nde değil, ikamet ettiğiniz herhangi bir vilayette staj yeri bulmanız konusunda yardımcı oluyoruz.
İSG Hekimliği Sınavı Nasıldır?
Adaylar, kurs merkezimizde işyeri hekimliği kursunu tamamladıktan sonra İSG sınavı dediğimiz, mezuniyet sınavına girerler. İSG sınavı totalde 50 sorudan oluşur ve en az 35 sorunun doğru cevaplanması gerekir. Bu durumda 100 puan üzerinden 70 puan alınması durumunda sınav başarı ile geçilmiş oluyor. Sınavı başarı ile geçen adayların bakanlık tarafından belirlenen ücreti ödeyerek işyeri hekimliği sertifikasını alması gerekiyor.
Ödeme sonrası adayların İSG sertifikası hazır hale getirilir ve İSG Katip üzerinde sonuç gözlemlenir. Hekimler, burada yer alan sertifika kodu ile mesleğe başlayabilir. Bizler İSG Kursu Kocaeli olarak sınav sürecini yakından takip ederek adaylarımızın güncel olarak sınava hazırlanmasını sağlıyoruz. Kayıt işlemleri ve başvuru için bize ulaşabilirsiniz.
Hizmetlerimiz
Kocaeli iş güvenliği eğitimi, kursiyerlerin alanına ve almak istedikleri sertifikalara göre farklılık gösterir. Vermiş olduğumuz İSG eğitimleri şu şekildedir:
- A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi
- B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi
- C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi
- İşyeri Hekimliği Eğitimi
- Diğer Sağlık Personeli (İşyeri Hemşireliği) Eğitimi
Kocaeli İSG Kursu olarak A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimleri konusundaki ihtiyaçlarınızı uygun fiyat avantajı ile karşılıyoruz. Kocaeli ’nde A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi & Kursu alma konusundaki kararınızı, bizimle görüşmeden vermeyiniz.